چالش های راه اندازی کسب و کار
چالش های راه اندازی کسب و کار امروزه به امر مهمی تبدیل شده است. زیرا که هزاران استارتاپ هر روزه تاسیس می شوند، اما تنها تعداد معدودی از آنها به شرکت های موفق تبدیل می شوند. اگر جاه طلب هستید و می خواهید شرکت جدید خود را به بالاترین سطح موفقیت برسانید، پس باید از آمارهایی در رابطه با اینکه چه درصدی از کسب و کارها در واقع به موفقیت رسیده اند، آگاه باشید. این به معنای این نیست که شما را از این کار باز دارد، بلکه برای تشویق شما به کار کردن هوشمندانه و آگاهانه است.
راه اندازی یک کسب و کار تازه به هیچ وجه امر ساده ای محسوب نمی شود. بسیاری از کارآفرینان ایده های جذابی در مورد راه اندازی کسب و کار دارند با این حال در مقام اجرای آنها با مشکلات زیادی مواجه می شوند. بدون تردید توسعه سطح فناوری های کاربردی نقش مهمی در سهولت راه اندازی کسب و کار در طول یک دهه اخیر داشته است. این امر بیشتر جنبه فنی دارد. چالش های اصلی این حوزه همچنان مانع بزرگی پیش روی هر کارآفرینی محسوب می شود.
گرچه مالکیت یک کسب و کار سود بسیاری دارد و فرصتهای بسیاری فراهم میکند، اما هرکس هر برنامهای برای ورود به دنیای کارآفرینی دارد، باید از چالشهای بالقوه آن نیز مطلع باشد. افرادی که در پی امنیت ثابت در سرمایهگذاری و حجم مشخصی از درآمد هستند، ترجیح میدهند که به سمت راه اندازی کسب و کار نروند.
-
چالش اول: مشکلات مالی کسب و کار شما
اولین چالش شما مشکلات مالی برای شروع یک کسب و کار است.
راه حل:
راههای مختلفی برای تهیه بودجه کسب و کارهای کوچک وجود دارد، از دوستان و خانواده تا وامهای بانکی معمولی برای کارآفرینی.
اما بیشتر کارآفرینان با تجربه معتقدند که مدل رشد خود پرورده بهترین و کم خطرترین راهحل برای شروع است.
بهجای تلاش برای ایجاد یک کسبوکار بزرگ، آنهم یک شبه، بهخدمات ارزش افزودهای فکرکنید که میتوانید در اختیار مشتریان خود بگذارید و کسبو کار خود را با تبلیغات دهان به دهان توسعه دهید.
بههرحال اگر برای شروع نیاز به سرمایه گذار خارجی داشتید تمام مراحل قانونی را در نظر بگیرید و حتماً با یک وکیل مشورت کنید.
-
چالش دوم: انتخاب کسب و کار
کسبو کار مناسبی را انتخاب کنید، هم از نظر بازاریابی و هم از نظر توانایی برای انجام آن.
راه حل:
اولاً برای رسیدن به موفقیت در یک کسب و کار جدید شما باید یک محصول و یا خدمت مناسب که ارزش قابل توجهی در اختیار مشتریان خود بگذارد را انتخاب کنید، شما باید علایق و رفتارهای خود را برای این انتخاب ارزیابی کنید.
بعد از آن شما باید دقیقاً آنچه را که درکسب و کار خود به آن متعهد شدهاید را ارائه دهید، از آنجا که اگر نتوانید این کار را انجام دهید، مجدداً به دلیل تبلیغ دهان به دهان، کسبوکارتان به سختی گسترش خواهد یافت. زیرا شما برای جذب مشتری جدید یا حفظ مشتریهای فعلی خود موفق نخواهید شد.
به یاد داشته باشید، جذب مشتری برای اولین بار آسانتر از نگهداشتن آنها خواهد بود.
-
چالش سوم: ترک شغل فعلی
اکثر کار آفرینان، کار معمولی خود را خیلی سریع ترک میکنند، درحالیکه در حساب بانکی خود کمتر از نیاز یک یا دو ماه خود را دارند و احتمالاً بدون هیچ درآمدی!
راهحل:
وجود پول برای زندگی غیرقابل اجتناب است، بنابراین هنگامی که شما حداقل مبلغ هزینههای یک زندگی استاندارد را به عنوان یک کفی مالی در شروع کسبو کارتان داشته باشید، بسیار قویتر عمل خواهید کرد.
پس اول یک مقدار استاندارد از هزینههای حداقل یک ماه را برای شروع کسبو کار جدیدتان داشته باشید و بعد از کار فعلی خود بیرون بیایید.
-
چالش چهارم: جریان نقدینگی
کسب و کارهای کوچک نمیتوانند زنده بمانند، اگر از دستورالعمل های جریان نقدینگی پیروی نکنند و احتمالاً این مورد یکی از بزرگترین مشکلات یک کارآفرین خواهد بود.
به عنوان مثال، وقتی کاری را بهموقع انجام میدهید، فاکتور را افزایش میدهید و بعداز یک ماه پول آن را دریافت میکنید. در عینحال، باید تمام هزینههای مربوط به کسبو کار خود را مانند هزینههای جانبی،حقوق و دستمزد کارمندان و همچنین هزینههای شخصی خود در نظر داشته باشید.
در صورتی که تمام این موارد را پیگیری نکنید فقط یک معجزه میتونه کمکتون کنه! سرمایه!
راه حل:
برنامهریزی و بودجهبندی مناسب برای حفظ نقدینگی در یک کسبو کار بسیار مهم است. یکی از راههای افزایش جریان نقدینگی این است که هرزمان سفارشی را دریافت میکنید، یک پرداخت اولیه نیز دریافت کنید، به این ترتیب میتوانید هزینههای اولیه خود را هم بپردازید و همینطور مقداری از سود را کنار بگذارید.
راه دیگر برای حفظ جریان نقدینگی، تسویه حساب سریع صورتحساب توسط مشتری است، یعنی بهجای اینکه ۳۰ روزه تسویه انجام شود از مشتری بخواهید ۱۵ روزه یا به محض تحویل کالا یا خدمات مبلغ را تسویه کند، به این ترتیب اگر مشتری پرداخت را دیرتر انجام دهد شما هنوز زمان دارید.
راهحل سوم کمی عجیب است و کاملاً بستگی به ارتباط شما با تأمین کنندگان دارد، اگر بتوانید موافقت آنهارا برای پرداخت ۶۰،۴۵ ویا ۹۰ روزه دریافت کنید، زمان کافی برای دریافت و تسویه فاکتورها خواهید داشت و قبل از انجام پرداختها حتی سود خود را نیز دریافت کردهاید.
-
چالش پنجم: رقبا
کار با رقبای خیلی زیاد در کسبو کارتان!
راه حل:
برای اینکه توان رقابت داشته باشید تازههای بازار خودرا شناسایی کنید و با خلاقیت و نوآوری وارد بازار شوید.
مشتریها معمولاً سراغ کسبو کاری میروند که دانش جامع محصولات وسیعی که آنها میخواهند را جمع آوری کرده است.
-
چالش ششم: جذب نیرو یا همان استخدام
فرآیند استخدام میتونه کابوس یک کارآفرین باشه. بعد از بررسی رزومهها، مصاحبه و غیره در خیلی از موارد پیش آمده که فردی بیسواد را استخدام میکنید.
راهحل:
در سایتهای مختلف میتوانید رزومه اشخاص با توجه به نیاز خود را پیدا کنید.
بعد از این مرحله میتوانید “مصاحبههای کاری” را سازماندهی کنید و به آنها در مورد آینده شغلی و محیط کارشان نیز توضیح دهید، بعد کنار آنها قرار بگیرید و همه چیز را قبل از شروع همکاری نهایی تاکید کنید.
به خاطر داشته باشید همه چیز را برای هردو طرف روشن کنید، این امر برای ایجاد یک رابطه سالم کاری و استخدام فرد مناسب برای جای خالی مورد نظر شما با توجه به مهارت و نوع نگرش فرد بسیار مفید خواهد بود.
-
چالش هفتم: مشتریان
پیدا کردن مشتریان احتمالی…
راه حل:
اگر محصول یا خدمات شما ارزشی در زندگی مردم به ارمغان بیاورد، نیازی نیست پول زیادی برای تبلیغات در مراحل اولیه صرف کنید. اگر محصول یا خدمات عالی دارید، مردم به طور خودکار به سمت شما خواهند آمد، فقط به یاد داشته باشید که صبر و شکیبایی خود را حفظ کنید و فقط به دنبال پیدا کردن کسانی باشید که به محصول یا خدماتی که شما ارائه میدهید علاقهمند هستند.
-
چالش هشتم: مدیریت زمان
مدیریت زمان احتمالاً از بزرگترین مشکلات کارآفرینان جدید خواهد بود. کار آفرینان، برعکس زمانی که فقط یک کار مشخص داشتهاند، باید مراقب همه چیز باشند.
راهحل:
شما باید مهارتهای خودرا در مدیریت زمان افزایش دهید.
چند راهنمایی مفید برایتان داریم:
_لیستهایی از اهداف خود ایجاد کنید، بعد از تهیهی لیست اهداف آنها را به اهداف سالیانه، ماهیانه، هفتگی و روزانه تقسیم کنید. به این ترتیب همه اهداف شما هرروز در مقابل شماست و فقط کافیست در مسیر باقی بمانید.
_برای هر بخش که نیاز مستقیم به شما ندارد، نماینده انتخاب کنید.
_نگران نباشید و وظایف غیرضرورری را حذف کنید.
_به طور منظم خود را مورد ارزیابی قرار دهید و از خود بپرسید در چه مرحلهای هستید.
-
چالش نهم: استراتژی بازاریابی
شاید با بهترین استراتژی برای فروش محصولات یا خدمات خودآشنا نباشید…
هدف اینست که بازگشت سرمایه (ROI) را با بازاریابی مؤثر به حداکثر برسانید!
راهحل:
بازهم برای تأثیر بیشتر این بخش، از شخصی که تخصص کافی دارد کمک بگیرید. یک بودجه برای بازاریابی محصول یا خدمات خود آماده کنید و آن را در اختیار متخصص بازاریابی خود قرار دهید تا یک طرح کارآمد برای بازاریابی در اختیار شما قرار دهند.
به یاد داشته باشید در ابتدای شروع کسب و کارتان فرصتی برای آزمون و خطا وجود ندارد. شما میتوانید این کار را بعداً در زمانی که یک خط تولید پایدار دارید انجام دهید.
-
چالش دهم: عدم اعتمادبه نفس برای کارآفرینی
هر کارآفرین جدیدی از مرحله عدم اعتماد به نفس میگذرد. این مشکل به دلیل خرابیهای اولیه و غیرقابل پیشبینی و تماشای رشدهای کمتر از حد انتظار اتفاق میافتد.
راهحل:
شما برای اینکه تبدیل به یک کارآفرین موفق شوید باید این شک و تردید را برطرف کنید. در مورد اتفاقات پیرامون خود که باعث رسیدن به اهدافتان میشود بحث کنید. شما حتی ممکن است به کمک کارآفرینان اطراف خود نیاز احتیاج داشته باشید، بعضی از آنها آماده ارائه مشاوره و نشان دادن راه حل برای غلبه بر موانع این مرحله هستند.
فکر میکنید که به یک کارآفرین تبدیل میشوید یا تنها یک تازه وارد هستید؟!!!
برای این چالش آماده باشید. برای رسیدن به موفقیت، برنامهریزی استراتژیک و راههای مختلف را کشف کنید. یک محصول یا خدمات فوقالعاده را در بازار به ارمغان بیاورید و در نهایت کسب و کارتان را به بهترین شکل ممکن انجام دهید.
جمع بندی
کارآفرینان پیش از اجرای ایده شان برای راه اندازی کسب و کار تازه باید نکات متعددی را مدنظر قرار دهند. این امر به مدیریت راحت تر شرکت در ادامه مسیر کمک می کند. برخی از نکات ضروری در این مقاله مورد بررسی قرار گرفت، اما همچنان برخی نکات باقی مانده است. ماهیت دنیای کسب و کار تامل درباره چالش های پیش رو و یافتن راهکارهای مناسب برای آنها را طلب می کند. همانطور که در این مقاله برخی از چالش ها مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت، در ادامه نیز شما باید فرآیند مشابهی برای یافتن راهکار چالش های تازه کسب و کارتان را جست وجو کنید.
نویسنده : سجاد پروانه
1 نظر
به گفتگو بپوندید و نظر خود را به ما بگویید.
سلام وقت عالی بخیر.بسیارآموزنده وعالی