فهرست بستن

شتابدهنده چیست؟

زمان مطالعه ۵ دقیقه

اگر هنوز وارد دنیای استارتاپ‌ها نشده‌اید، احتمالا به این دلیل است که نمی‌دانید شتابدهنده چیست؟ و اگر هم به‌تازگی وارد دنیای استارتاپ‌ها شده باشید، هنوز این اصطلاح به گوشتان نخورده است. آیا شتاب‌دهنده چیزی است که به حرکت سریع‌تر کمک می‌کند؟

شتاب‌دهنده استارتاپ، در واقع مجموعه و مکانی است که استارتاپ‌ها در مرحله اول می‌توانند برای گرفتن مشاوره و راهنمایی لازم به آن‌جا بروند و به شبکه‌های مربوطه دسترسی پیدا کنند تا به رشد مناسب و سریع آن‌ها کمک کنند.

شتاب‌دهنده‌ها در مراحل اولیه، از کمپانی‌های در حال رشد با ارائه‌ی دوره‌های آموزشی، منتورینگ و تسهیلات مالی حمایت می‌کنند. استارتاپ‌ها برای یک بازه‌ی زمانی مشخص و به عنوان گروهی از شرکت‌ها، وارد شتاب‌دهنده‌ها می‌شوند. بستر و تجربه‌ی شتاب‌دهنده، فرآیند آموزش فشرده، سریع و همه‌جانبه است که هدف آن، تسریع چرخه‌ی زندگی شرکت‌های جوان و نوآور و فشرده‌کردن سال‌ها «ارزشِ آموزش در کار» تنها در چند ماه است.

 

 

شتابدهنده چیست؟ با چه هدفی به وجود آمده‌؟

شتابدهنده‌ (Accelerator) یک سازمان منسجم است که با هدف حمایت و توسعه کارآفرینی نوآورانه به وجود آمده و عمدتا اتفاقات زیر در آن رقم می‌خورد:

  • حذف اتلاف وقت‌ و سرمایه از طریق به اشتراک گذاری تجربه و کوتاه کردن روند آزمایش بیزینس مدل یک کسب و کار نوپا
  • آموزش مهارت‌های کارآفرینی به تیم دارای ایده و استارتاپ‌های پذیرفته شده
  • همراهی و راهنمایی تیم‌های استارتاپی (mentoring)

اگر آیتم های بالا را ویژگی مشترک شتابدهنده‌های استارتاپ درنظر بگیریم، وجه تمایز آن‌ها را موارد زیر تشکیل می‌دهد:

  • فرآیند انتخاب و داوری
  • نوع و میزان ارائه‌ی سرمایه اولیه
  • معرفی کارآفرینان به سرمایه گذاران داخلی
  • طول دوره شتابدهی
  • فضای کاری مشترک کاهش هزینه‌های دسترسی به زیر ساخت‌ها و خدمات اداری

 

شتابدهنده چیست؟

 

مزایای شتابدهنده برای استارتاپ ها

سوالی که ممکن است برای خیلی‌ها پیش بیاید این است که اصلاً چرا استارتاپ‌ها باید به شرکت‌های شتابدهنده بپیوندند و این کاری چه سودی برایشان خواهد داشت؟ برای پاسخ به این سوال سعی کردیم چند نمونه از مزایای پیوستن به شتاب دهنده را به طور مختصر برایتان شرح دهیدم.

شتابدهنده یک شریک تجاری برای ایده و استارتاپ شماست

یکی از مزایای شتابدهنده‌ها نسبت به مراکز دیگر این است که در سود و ضرر راه اندازی کسب و کار شریک هستند. در واقع می‌توان گفت همیشه همراه و درکنار کسب و کار هستند. در شتابدهنده‌ها بخشی از سهام استارتاپ راه اندازی شده به شتابدهنده اختصاص می‌یابد. این سهام در ازای خدماتی و سرمایه‌ی اولیه‌ای که شتابدهنده به تیم ارائه می‌دهد دریافت می‌شود.

در شتابدهنده بازه زمانی از اهمیت بالایی برخوردار است

هدف اصلی و مهم یک شتابدهنده استارتاپ، شتاب دادن به پروسه‌های راه اندازی یک کسب و کار نوپا با توجه به برنامه‌ی دوره شتابدهی است. اگر برنامه زمانی شتابدهی با آغاز و پایان درست و مشخص همراه نباشد، سیکل شتابدهی به کسب و کار دچار مشکل شده و همین امر باعث می‌شود که ضربه‌ی جدی به کسب و کار وارد شود.

وجود منتورهای باتجربه و حرفه‌ای درکنار استارتاپ‌ها

راه اندازی استارتاپ در ابتدا سخت و چالش برانگیز است شما نیازمند کمک و تجربه دیگران خواهید بود. در اینجا شتابدهنده استارتاپ می‌تواند به کمک شما بیاید. وقتی که به یک شتابدهنده استارتاپ می‌پیوندید می‌توانید از حمایت منتورها بهره ببرید و علاوه بر حمایت عاطفی از تجربه و دانش آن‌ها نیز استفاده کنید. منتور کسب و کار با مربی آموزشی فرق دارد. اگر بخواهیم تعریف مناسبی از کلمه منتور داشته باشیم، منتور فردی با تجربه است که سال‌ها دریک حوزه مشخص فعالیت داشته، و شکست‌ها و موفقیت‌های متعددی را تجربه کرده است. این افراد در حوزه خود شناخته شده هستند و تجربه و تخصص ایشان برای کارآفرینان جوان بسیار ارزشمند است.

دسترسی به سرمایه گذاران مناسب

شرکت‌های شتاب‌دهنده‌ معمولاً خودشان سرمایه مورد نیاز استارتاپ‌ها را تامین نمی‌کنند بلکه کاری که انجام می‌دهند این است که شما را مستقیما به سرمایه‌گذارانی وصل می‌کنند که ممکن است ایده شما برایشان جذاب باشد و خواهان سرمایه گذاری روی آن باشند. در واقع شتاب دهنده‌ یک پل ارتباطی بین صاحبان ایده و سرمایه گذاران هست.

البته ناگفته نماند که شتابدهنده تنها به شما کمک می‌کند تا بهترین و مناسب‌ترین سرمایه گذار را انتخاب کنید اما در نهایت این شما هستید که باید به عنوان صاحب کسب و کار سرمایه‌گذاران را متقاعد کنید و نظر آن‌ها را به ایده و محصول خود جلب کنید.

توسعه مهارت‌های مورد نیاز

شما برای موفقیت در کسب و کارتان نیاز به یادگیری و کسب مهارت‌های مختلفی چون بازاریابی، ارتباطات، امور مالی و برخی مهارت‌های فنی دارید، شتابدهنده‌ها به شما امکان یادگیری این مهارت‌ها را به شما می‌دهند، روش‌ها و اصول کسب و کار را به شما آموزش می‌دهند و ترتیبی می‌دهند تا از تجربیات مدیران دیگر بهره ببرید.

مدیریت ریسک‌ها

این امری طبیعی است که کارآفرینان تازه کار نگران شکست و ریسک‌ها و خطرات موجود در مسیر خود باشند، به هر حال هر کسب و کار جدیدی در ابتدای راه بسیار شکننده و حساس است و با هر اشتباه کوچکی ممکن است به دره شکست سقوط کند. از این رو یکی از نیازهای اساسی کارآفرینان مدیریت ریسک است.

شتاب دهنده ریسک‌های آتی و فعلی کسب و کار شما را پیدا می‌کند و شما را راهنمایی می‌کند تا بتوانید راه حلی برای مقابله با آن‌ها بیابید و از خطرات احتمالی دوری کنید. علاوه بر این در برنامه‌های شتاب دهنده مدیران موفق دیگر تجربیات خود را با کارآفرینان به اشتراک می گذارند و کمک می‌کنند تا خطرات احتمالی کسب و کار خود را بشناسند.

شبکه سازی

در طی دوره شتابدهی، کارآفرینان و بنیان‌گذران فرصت‌های زیادی برای شبکه سازی با کارآفرینان مشابه خود و همچنین سرمایه گذاران بالقوه خواهند داشت. این ارتباطات می‌توانند بسیار ارزشمند باشند، به خصوص اگر در آینده نیاز به جذب سرمایه داشته باشید.

 

نویسنده : سجاد پروانه

1 نظر

به گفتگو بپوندید و نظر خود را به ما بگویید.

شاهیپاسخ
۹ خرداد ۱۴۰۱ در ۱۱:۵۲ بعد از ظهر

مقاله شتابدهنده چیست که توی پیدایش خوندم هم مثل این مقاله خوب بود و شتابدهنده ها رو به خوبی توصیف کردین ممنون از شما

نظری دهید